Наставник поттикнал насилство меѓу ученици


Нов случај на врсничко насилство денеска бил пријавен во полициска станица во кој поттикнувач бил поттикнувач бил наставникот во училиштето.

-Денеска (23.05.2023) во Полициската станица Карпош, 44-годишна жена од Скопје пријавила дека на 19.05.2023 на час во основно училиште на подрачје на општина Карпош, по претходно недоразбирање помеѓу нејзиниот малолетен син и негов соученик, наставникот го поттикнувал другиот малолетник физички да го нападне нејзиното дете, информира МВР.

Како што соопшти МВР, малолетникот на 19.05.2023 во училишниот двор го турнал нејзиниот син, по што  настанот е пријавен кај училишниот психолог. Истиот малолетник, според пријавителката, подолг период ги малтретирал и нејзините други два сина кои учеле со него. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.