МТВ стана партиска експозитура на ВМРО-ДПМНЕ, вели Андреј Петров


 

ДПМНЕ лиферуваат лажни анкети, коишто со документи им се пробиени, дека тоа го прават за да го креираат јавното мислење, истакна членот на ИО на СДСМ Андреј Петров, за „Слободен печат“.

Петров нагласи дека ттаа матрицамора да се промени кај ДПМНЕ.

МРТ во своето однесување е скандалозна и ако се потврдат наводите треба да има оставка на генералниот директор на МТВ, заради тоа што ставањето на националниот сервис, кој не постои од сега, кој бил еден од столбовите на македонската држава, во скутот на политичка партија е неприфатливо, истакна Петров.

Тој потенцираше дека неприфатливо е националниот сервис да стане партиска експозитура и да биде во служба на политичка партија.

Тие се плаќаат со пари од македонските даночни обврзници, и луѓето во националниот сервис не смеат да ги злоупотребуваат, водејќи конструирана политика на лажни кампањи, лажни анкети, со која сакаат, не да го оценат јавното мислење, туку да го креираат јавното мислење, бидејќи таа циркузијада, на секои два дена ќе излегуваме со анкета на националниот сервис е бедна, порача членот на ИО на СДСМ Андреј Петров.