Еве ги изборните листи на СДСМ – многу нови имиња


Фото: Б. Грданоски

 

До вчерашното поднесување малку се знаеше за кандидатски листи на СДСМ и коалицијата. Претходно беа соопштени само двајцата носители на секоја изборна единица, додека имињата на тие подолу и редните места имаше само нецелосни информации.

Еве ги изборните листи на СДСМ и коалицијата онака како што ги објави на својата веб-страница Државната изборна комисија. Забележливо е дека на нив има многу нови имиња во однос на сегашната парламентарна група, но и дека таму се и речиси сите министри.

 

Изборна единица 1

 1. Димитар Ковачевски
 2. Моника Зајкова
 3. Даниела Николова
 4. Бојан Маричиќ
 5. Милена Стевановиќ
 6. Маја Морачанин
 7. Горан Трајковски
 8. Љубица Јанчева
 9. Љупчо Фармакоски
 10. Андреј Лозаноски
 11. Самра Бачевац
 12. Ѓоко Трајчевски
 13. Насе Насев
 14. Елизабета Ничовска
 15. Даниела Настова-Пиштолова
 16. Фарис Али
 17. Дијана Јованоска
 18. Верица Милошевска
 19. Маријана Стојановска
 20. Гордан Шутаров

 

Изборна единица 2

 1. Оливер Спасовски
 2. Фатмир Битиќи
 3. Санела Шкриељ
 4. Мартин Костовски
 5. Марко Михаилоски
 6. Анета Здравсковска
 7. Ферат Асан
 8. Весна Трајковска
 9. Мирослав Јовановиќ
 10. Сузе Велковска-Радевска
 11. Мики Милковски
 12. Билјана Муиќ
 13. Иван Марковиќ
 14. Ердал Мусли
 15. Розлија Ангеловска
 16. Дејан Кајсторовски
 17. Јована Неделковска
 18. Данка Шишовска-Крстевска
 19. Нури Неџипи
 20. Ангела Петревска

 

Изборна единица 3

 1. Сања Лукаревска
 2. Љупчо Николовски
 3. Горан Мисовски
 4. Благој Бочварски
 5. Љупчо Балкоски
 6. Душанка Ѓоргиева-Трепвски
 7. Зоран Арсовски
 8. Илија Николовски
 9. Сандра Мијалковска
 10. Марија Манасиева-Зарковска
 11. Драган Маневски
 12. Славица Фурнаџиска
 13. Билјана Ефтимова
 14. Елизабета Зелениковска
 15. Мухамед Кадриов
 16. Ивана Ѓоргиевска
 17. Валерија Стојановска
 18. Мартин Велинов
 19. Катерина Ковачевска
 20. Бојан Трајчевски

 

Изборна единица 4

 1. Венко Филипче
 2. Јованка Тренчевска
 3. Миле Талевски
 4. Соња Мираковска
 5. Борче Цветков
 6. Даниела Колева
 7. Елизабета Стефановска
 8. Лолита Ристова
 9. Илија Нешковски
 10. Симона Цветаноски
 11. Теодора Каракашева
 12. Трајче Милков
 13. Кети Стевананџија
 14. Јулија Иванова
 15. Антонио Мицакоски
 16. Ивана Беџовска
 17. Христина Танчева
 18. Серхан Нанушев
 19. Павле Богев
 20. Васил Поп Стојанов

 

Изборна единица 5

 1. Јован Митрески
 2. Бисера Костадиновска-Стојчевска
 3. Митко Трајчулески
 4. Боби Мојсоски
 5. Енес Ибрахим
 6. Жаклина Лазаревска
 7. Методија Илиевски
 8. Леонора Невска
 9. Владо Недановски
 10. Катерина Миноска
 11. Џевит Мифтароски
 12. Азра Зунуни
 13. Александар Попоски
 14. Илче Тренчевски
 15. Благица Чочороска
 16. Бобан Велкоски
 17. Јован Крлев
 18. Софија Ристеска
 19. Садаим Азизоски
 20. Мишела Спироска

 

Изборна единица 6

 1. Славјанка Петровска
 2. Агрон Демири
 3. Ема Нешковска
 4. Андријана Томовска
 5. Даниел Антоски
 6. Гоце Андриевски
 7. Каролина Максимовска
 8. Светлана Стаматовска
 9. Војче Исакоски
 10. Вукосава Ангеловска
 11. Игор Велјаноски
 12. Филип Петрушевски
 13. Оливер Блажевски
 14. Дарко Богатиноски
 15. Андријана Аврамоска
 16. Даниел Јовановски
 17. Радица Андоноска
 18. Ангела Блажеска
 19. Ванеса Дуцеска-Василеска
 20. Арон Хазари