Бизнисменот Нефи Усеини доби ослободителна пресуда


Охридскиот бизнисмен Нефи Усеини и неговиот брат, Ибро Усеини, добија ослободителна пресуда за случајот со нивниот сограѓанин, Спиро Топалоски кој ги обвини дека го нападнале.

Топалоски, кој пред две години ги обвини браќата дека го нападнале пред охридски хотел, потоа даде спротивен исказ.

Судијката Билјана Белевска Пројковска, во пресудата наведува дека е неспорно дека двајцата браќа го нападнале Топалоски и му нанеле повреди, што е потврдено и со лекарски прегледи и со снимки од видео надзорот, но, поради контрадикторните изјави на Топалоски, судот не утврдил дека тој е оштетен. Сведоците кои биле присутни пред судот кажале дека ништо не виделе.