Филмот „Исцелител“ ја доби главната награда во Бергамо


Македонскиот филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески ја доби главната награда за најдобар филм на Филмскиот фестивал во Бергамо, Италија.

Интернационалниот филмски фестивал се одржа од 10 до 18 март и годинава беше нивното 36. издание.

Успесите на филмот „Исцелител“ не стивнуваат и на секој меѓународен фестивал каде што досега беше прикажан доби или награда или признание.

Во рецензиите на светските филмски магазини на овој македонски филм му се прогнозира голем успех, но и повод да ја помести напред целата македонска кинематографија.

 

Поврзани вести: