Во Битола возач имал огромни 4,03 промили алкохол


 

При акциската контрола на полицијата во Битола кај еден возач денеска биле констатирани неверојатни 4,03 промили алкохол.

На територијата на СВР Битола биле контролирани 135 возила од кои 23 упатени на технички преглед. Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови. МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.