(Видео) Хамбург: Водени топови по демонстрантите – еден полицаец е ранет

Полицијата употреби водени топови против демонстрантите и распореди водени топови во германскиот град Хамбург, јавија германските медиуми.

Полицијата на Твитер објави дека неколку стотици агресивни луѓе со качулки извршиле притисок на полицијата во центарот на градот и дека еден полицаец е ранет.

– Мораше да употребиме бибер-спреј. Со должна почит за емоциите, но нападите на полицијата се неприфатливи – наведе полицијата.

На друга локација околу 350 луѓе настрадаа пред водените топови.

-За нас ова се неовластени, неодобрени собири и ги повикуваме луѓето да се разотидат – порача полицијата на Хамбург.