Уништени руски тенкови изложени во Киев (Галерија)


 

Украинските власти на секој начин сакаат да го задржат моралот на граѓаните во нерамноправната војна со Русија. Тие сега организираа изложба на уништени руски тенкови во Киев на плоштадот „Михаливска“. Се покажува дека чекорт што го направииле има голема поддршка и зантересираност од граѓаните.

Од друга страна тое треба да претставува и доказ дека живото во главниот град на државата полека се враќа во нормала, додека на истокот и на југост се водат тешки борби.