Кичеец не се појави в затвор, поднел барање за одложување на издржувањето на казната

Зоран Милевски Кичеец сè уште не се појави во затворот “Скопје”, иако упатниот акт му беше со датум 12 октомври.

Фокус” вчера објави дека Кичеец побарал одложување на извршувањето на казната, а денеска стигна и потврда од Кривичниот суд.

-Осудениот поднел барање за одложување на извршувањето на казната, а судијата денеска ќе го разгледа, со што ќе излеземе со соопштение, велат од Кривичниот суд.

Милевски беше осуден во случајот „Рекет” на тригодишна затворска казна.