Европејците не ја сакаат Украина во НАТО


Луѓето кои се потпираат на моќта не размислуваат за граници. Мисионерскиот дел исто така не мисли на граници. Ако разговарав со Путин, ќе му кажам дека и тој е побезбеден со Украина во НАТО Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју што Хенри Хисинџер пред неговиот стоти роденеден им го даде на тројца новинари на …

Европејците не ја сакаат Украина во НАТО Read More »

Зеленски докажа дека е извонреден лидер


Јас сум импресиониран од украинската мудрост што е чекор пред нас на тој пат кога мораа да знаат како ќе испадне. Тие не можеа да очекуваат Кина да биде сојузник на НАТО Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју што Хенри Хисинџер пред неговиот стоти роденеден им го даде на тројца новинари на лондонскиот магазин …

Зеленски докажа дека е извонреден лидер Read More »

Секој противник сега е 100 отсто ранлив


Можеби ќе завршиме да се уништиме себеси. И сега е сосема достапна точката каде што машините можат да одбијат да се исклучат Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју што Хенри Хисинџер пред неговиот стоти роденеден им го даде на тројца новинари на лондонскиот магазин „Економист“, како што е наведено во транскриптот.   „Економист“: Во …

Секој противник сега е 100 отсто ранлив Read More »

Индијците имаат голем талент


Ако не ги едуцирате луѓето да имаат верба во иднината, тогаш во тешките животни одлуки, кои се блиски – инаку не би биле тешки – тие се збунети околу вистинските прашања Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју што Хенри Хисинџер пред неговиот стоти роденеден им го даде на тројца новинари на лондонскиот магазин „Економист“, …

Индијците имаат голем талент Read More »

Дали стравот од Кина е оправдан?


Русија и Кина не се природни сојузници. Во руската или во кинеската историја не можете да најдете лидери кои се залагале да ја засноваат својата политика на сојузи меѓу себе Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју што Хенри Хисинџер пред неговиот стоти роденеден им го даде на тројца новинари на лондонскиот магазин „Економист“, како …

Дали стравот од Кина е оправдан? Read More »

Путин е лик надвор од Достоевски


Никогаш не сум сретнал руски лидер кој кажал нешто добро за Кина. И никогаш не сум сретнал кинески лидер кој рекол нешто добро за Русија, тие се третирани со презир. И дури кога Путин е во Кина, не му се покажува учтивост како што ја покажаа кон Макрон Во повеќе продолженија ви претставуваме големото интервју …

Путин е лик надвор од Достоевски Read More »

На Кинезите не им треба војна


Прилично одговорни луѓе во Кина ми кажаа дека оригиналниот мотив за политиката „Појас и пат“ беше како алтернатива на другите азиски политики, кои би воделе до поголема конфронтација со САД Во текот на два дена кон крајот на април 2023 година, тројца новинари на лондонскиот магазин „Економист“ поминаа повеќе од осум часа во разговор со …

На Кинезите не им треба војна Read More »

Ние сме на пат кон конфронтација на големите сили


Она што се обидувавме да го направиме сега е да ја воведеме Кина во одредени системи и, врз основа на нашето искуство, да одредиме како Кина ќе го почитува системот Во текот на два дена кон крајот на април 2023 година, тројца новинари на лондонскиот магазин „Економист“ поминаа повеќе од осум часа во разговор со …

Ние сме на пат кон конфронтација на големите сили Read More »