Изминатото деноноќие 41 лице не го почитувале полицискиот час

Фото: Б. Грданоски

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот 6 и 7 април, по однос на забраната за движење евидентирано е дека 41 лице не ја почитувале забраната за движење, при што се приведени 22 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки, соопштија од МВР.

Исто така, според статистичките податоци, на 186 лица им се издадени решенија за изолација, додека пак 350 лица потпишале изјави за самоизолација.

Истовремено, полициските службеници извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што евидентирано едно лице кое не ги почитувало мерките за изолација.