Путин: Крим никогаш нема да ѝ припаѓа на Украина


Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека Крим под никакви околности не може да се врати во Украина.

– За што зборувате? Такви околности не постојат и никогаш нема да постојат, рече Путин во одговор на прашањето дали некогаш може да се создадат такви околности.

Прашањето е поставено во интервју за филмот „Путин“ на Андреја Кондрашова, кој е објавен на социјалните мрежи.