Ибрахимовиќ официјално во ЛА Галакси

Златан Ибрахимовиќ смисли оригинален начин да го објави својот трансфер во Л.А. Галакси.
Швеѓанецот купил реклама со целосна страница во „Лос Анџелес Тајмс“, на која стои кратко соопштение: „Почитуван Лос Анџелес, нема на што“. На дното на страницата, Ибра се потпишала, а под неговото име пишува бр. 9, Л.А. Галакси.
Во истото издание, веќе на спортската страница, има слика на 36-годишниот напаѓач со дресот на неговиот нов тим.
Вчера Ибрахимовиќ официјално го прекина договорот со Манчестер Јунајтед а подоцна објави фотошоп фотографија во која Швеѓанецот беше претставен како Исус во борба со ѓаволот.