(ВИДЕО) Нуркач сними неверојатно многу ѓубре во морето


Нуркачот Рич Хорнер со подводна камера сними колку многу ѓубре има во морето во Бали, Индонезија.

Видеото го објави Гардијан и напоменуваат дека ова ѓубре е од човечки фактор.

Во морето се гледаат пластични кеси, шишиња и други отпадоци кои го загрожуваат животинскиот морски свет.