(ВИДЕО) Над 7 илјади пара чевли потсетуваат на масовните убиство во училиштатата


Околу 7.000 пара чевли беа изложени во најголемиот парк во Вашингтон за да го претставуваат бројот на деца убиени во престрелки на територијата на САД.

Со овој споемн оддаваат почит кон жртвите кои се убиени во повеќе престрелки почнувајќи од масовното убивање во 2012 година во основното училиште „Сенди Хук“ во Њутаун, Конектикат.

Споменикот го создадоа организаторите кои се залагаат за реформи за псоедување на оружје.