Зимска идила на Крањска Гора, прв снег сезонава

Крањска Гора во Словенија, каде се наоѓа познато скијалиште, денеска забеле под првиот снег.

Снимките од првите снегулки се појавија на Фејсбук страницата на Крањска Гора и ги одушевија љубителите на снегот во Словенија, а предизвикаа и носталгија за зимска идила во земјите каде снегот се уште не стигнал.

Зрањска Гора важи за идеално место за зимски одмор и скиење.