За задушница зголемен број автобуси што одат до гробиштата „Бител“


Град Скопје информира дека и утре, како и денеска кон гробиштата „Бутел“ ќе сообраќаат повеќе автобуси, за да можат граѓаните да стигнат без метеж и безбедно.

Имено, поради верскиот празник Задушница, и во сабота , на редовните линии 59 (Карпош 3-Кучевишка бара-Гробишта „Бутел“), 59А (Ново Лисиче-Гробишта „Бутел“) и 59Б (Кисела Вода-Гробишта „Бутел“) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси.

Сите термини може да ги погледнете на следниот линк: