Во Србија нема починати, но има 69 новозаразени од корона вирусот

Во изминатите 24 час во Србија нема починати како послеица од корона вирусот, но има 69 новозаразени.

Во изминатиот ден биле направени тестови на 5.110 лица.

Моментално се хоспитализирани 466 пациенти, од кои 11 се наоѓаат на респираторни машини. Од почетокот на пандемијата во Србија се излекувани 6.852 лица.