Во Скопје се отвора најголемата игротека под отворено небо

Најголемата игротека под отворено небо Mondano Playground Center, ќе биде отворена попладне во рамки на Мондано Спортскиот комплекс зад гимназијата „Јосип Броз Тито“ во Скопје.

Најмалите во игротеката ќе може да се дружат и да ги развиваат своите моторички способности на големиот Трамболина парк, забавниот Ninja Warrior парк и на Зорб топките за одење по вода.

На отворањето на игротеката, како што е најавено, секој кој ќе дојде ќе има можност да помогне во засадувањето на над 80 нови садници и на нив да остави лична порака како мотивација и инспирација за секој друг посетител.