Во Швајцарија 559 жртви од Ковид-19, 21.100 заразени


Бројот на починати од новиот корона вирус во Швајцарија во последните 24 часа се зголеми за 19 на 559 жртви, соопшти денеска Министерството за здравство на земјата.

Бројот на луѓе позитивни на Ковид-19 се зголеми од 20.278 на 21.100.

Швајцарија досега тестирала повеќе од 158.000 луѓе.