Скопје во сообраќаен колапс


Фото: Б. Грданоски

Утрово, на речиси сите поголеми крстосници во центарот на градот, сообраќајот го контролираше полицаец, а метежот и колоните беа огромни.

 

Нервозни возачи свиреа со сирените, пешаците едвај се пробиваа низ автомобилите, а не се знаеше ни кога може да се помине на пешачки, ниту пак можеше да се помине меѓу автомобилите.

Фото: Б. Грданоски

Најава од МВР за некој посебен сообраќаен режим нема. Зошто се случи овој сообраќаен колапс, официјална информација нема. Ако се знае дека мостот „Беласица“ е затворен откако изби пожар, стандардно секој ден метеж има на потегот од комплекс банки кон железничката станица, но и кон Олимпискиот базен.

Фото: Б. Грданоски

Сепак, утрово, метежот продолжи и кон Рекорд, а понатаму кон Клиничкиот центар.

Фото: Б. Грданоски

Според оние кои сега се на улици на Скопје, малку е растоварен сообраќајот во централното подрачје, но ако попладне заврне, како што се метеоролошките најави, метежот ќе биде неизбежен и кога граѓаните ќе се враќаат од работа.