Се работи на отстранување на дефект – без вода дел од „Васил Ѓоргов„ и „Народен Фронт“


Интервенција на „Водовод и канализација“ - Фото: Независен весник

Од утрово се нароби на интервенција, поради дефект на 2 затворачи ф-80 мм на „Народен фронт“ 3 при што корисниците имаат прекин на водоснабдувањето.

Во најавата на Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЈП „Водовод и канализација“ се наведува дека корисниците на дел од ул. „Народен фронт“ (од број 3 до број 17) и „Васил Ѓорѓов“ зграда 18 и 20, во текот на денот ќе немаат вода.

Екипа на „Водовод и канализација“ се на терен и работат на отстранување на дефектот.