Провалил во стан во Пула, па заспал

 

Пулската полиција извести за необичен случај на кражба во обид во Хрватска, откако крадецот го затекнале на спиење.

Имено, 43-годишен маж, влего во стан во хрватскиот град Пула, со намера да краде. Обил неколку ормарчиња, украл рачен часовник, зел парички од детска касичка и заспал во детската соба.

Случајот го пријавила 71-годишна сопственичка на станот, која си дошла дома и го начекала крадецот како спие во детската соба.

Тој е приведен, а продтив него ќе се биде покренат случај, затоа што насопственичката на станот ѝ направил штета од неколку илјади куни.