Протест пред Владата, граѓани бараат „францускиот предлог“ да биде отфрлен


Граѓански протест против францускиот предлог за кревање на бугарското вето и почеток на преговорите на земјава со Европската Унија се одржа попладнево пред Владата на Република Северна Македонија во Скопје.

Насобраните граѓани порачаа дека се незадоволни во однос на, како што рекоа, сè полошите предлози што пристигнуваат од ЕУ кон нашата држава, за кои сметаат дека се неприфатливи.

Тие побараа „францускиот предлог“ да биде веднаш отфрлен.