Промоција на две монографски изданија на Институтот за македонска литература


Во Културно-информативниот центар – Скопје вечер ќе бидат промовирани две монографски изданија на Институтот за македонска литература.
 
Станува збор за „Книжевен бинокулар” од Соња Стојменска-Елзесер и „Македонската книжевна критика во XIX век” од Славчо Ковилоски.

Промоцијата е од 19 часот.