Посетителка злоставува змија во ЗОО Скопје

Фото: Б. Грданоски

Виде кое се споделува на фејсбук страниците за миленичиња, покажува како една посетителка на зоолошката во Скопје малтретира змија.

Имено, жената со стап, ја удира змијата која е сместена во кафез, а потоа заминува. 

Дека ова се случува во соолошката градина во Скопје има бројни примери, но без разлика што таму има чуварска служба, не може секој посетител да биде следен во чекор, за да се спречат вакви малтретирања на животните. 

Оставено е  на совеста на посетителите, но очигледно, не сите ја имаат. 

Погледнете го видеото: