Поблиску до ќерка си Меган Маркл: Дорија Рагланд се сели во гостинската куќа во Монтесито

  • Еден од првите проекти што ги презедоа принцот Хари и Меган Маркл во нивниот нов дом во Монтетито, Калифорнија, е да претворат една од гостинските куќи во простор за мајката на Меган, Дорија Рагланд.
  • Уште оваа пролет, беше објавено дека Хари и Меган сакале Дорија да се пресели со нив со полно работно време.
  • Меган и Хари, наводно, поминале и време да ги запознаат своите нови соседи и да се чувствуваат безбедно и удобно во соседството

 

САД– Принцот Хари и Меган Маркл се сместуваат во нивниот нов дом во Монтесито, заедница во Санта Барбара, околу еден час северно од Лос Анџелес.

Додека тие работат да ја направат луксузната куќа од 14,65 милиони американски долари во вистински дом засекогаш, еден од првите проекти очигледно беше да се создаде посебен простор само за мајката на Меган, Дорија Рагланд.

„Тие претвораат една од куќите за гости во дом за Дорија, која планира да го раздели времето помеѓу Л.А и Монтесито“, изјави извор близок на двојката.

„Штом ќе заврши карантинот, Хари и Меган ќе се преселат во својот нов дом – и сакаат Дарија да биде вклучена во овие планови“, изјави извор близок до двојката за The Sun во мај. „Таа е многу независна и не сака да биде во нивниот простор. Таа ќе има свој анекс за баба“.

Откако се преселиле во новата куќа, Хари и Меган одвоиле време да ги запознаат своите соседи и, очигледно, тие се среќни со луѓето што ги опкружуваат.

„Тие веќе се запознале со некои од нивните соседи, како Орландо Блум и Кети Пери, кои се локални жители“, објасни изворот на Us Weekly.

” Во соседството има и некои помалку познати семејства, но тоа  токму го сакаат Меган и Хари. Многу од нивните нови соседи се извршни директори и финансиери и нивните семејства. Тие не се тип на луѓе што ќе продаваат приказни за нив во таблоиди“, признал изворот. “Хари и Меган конечно се чувствуваат среќни, безбедни и дома!”