Општина Центар со најмногу активни случаи од Ковид-19, дури 171

Фото: Б. Грданоски

Од денешните 225 нови случаи со корона вирус, 120 се во Скопје, а по број на активни случаи предничи скопската општина Центар, со дури 171 заболен од Ковид-19.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети и со можност да има измена во дистрибуцијата):

Чаир – 61,
Гази Баба – 114,
Аеродром – 73,
Карпош – 147,
Центар – 171,
Кисела Вода – 116,
Ѓорче Петров – 74,
Бутел – 44,
Шуто Оризари – 17,
Студеничани – 4,
Сарај – 14,
Арачиново – 5,
Илинден – 32,
Сопиште – 3,
Чучер Сандево – 4,
Петровец – 7,
Зелениково – 3,
Странец – 9,
Нераспределени – 7