Општина Аеродром доделува по 3.5000 денари за прваче


Општина Аеродром и оваа година доделува еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари, за што се издвоени 3.100.000 денари од буџетот.
 
Родителите на првачињата запишани училиштата на територијата на Општината можат да поднесат барање за еднократната парична помош до архивата на Општина Аеродром од денеска до 30.9.2022 година.
 
Образецот може да се подигне на линкот, каде можат да се видат и сите документи кои се потребни за апликацијата: http://aerodrom.gov.mk/dokumenti/formulari