Nëngrupi për reforma diskuton për PSP-në

Nëngrupi për reforma në Kuvend ka thirrur mbledhjen e radhës. Pikat e rendit të ditës janë ligjet reformuese. Mbledhja po mbahet me dyer të mbyllura. Siç mëson Alsat nëngrupi është duke shqyrtuar tre propozime për fatin e PSP-së

Propozimi i Qeverisë ku parashikohet inkuadrimi i PSP-së në Prokurori të Përgjithshme
2. Propozimi i PSP-së e cila kërkon mandat të pakufizuar dhe
3. Propozimi i deputetëve të përjashtuar nga VMRO-ja të cilët kërkojnë që PSP të funksionojnë si departament brenda kompetencave të krimit të organizuar.
Në agjendë, jo zyrtarisht gjendet edhe ligji për deputetët. Në propozimet e nëngrupit për reforma është referuar edhe rregullimi i statusit të deputetëve pas pushimit të mandatit.