Неделен возен ред на Духовден, Жичницата ќе работи вообичаено


Фото: Б. Грданоски

Поради верскиот празник Духовден, утре, петок (02.06.2023 год) и во сабота (03.06.2023 год) јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен, со исклучок на линиите 11, 11А, 18А, 32, 47А, 51, 55, 55Б, 56, 56А, 70, 74, 81, 118, 160, 164 и 180 кои ќе сообраќаат по саботен возен ред.

Во недела (04.06.2023 год) сите возила од јавниот превоз ќе сообраќаат по неделен возен ред.

Утре, петок (02.06.2023 год), во сабота (03.06.2023 год) и во недела (04.06.2023 год), на линиите 59 (Карпош3 – Кучевишка бара – Гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче – Гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода – Гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси.

Утре, петок (02.06.2023 год) билетарниците и центрите за персонализација нема да работат, а во сабота (03.06.2023 год) ќе имаат редовно работно време.

Жичницата утре, петок (02.06.2023 год) ќе работи вообичаено, од 10 до 20 часот.