На 392 лица им се издадени решенија за изолација во изминатото деноноќие

Во изминатото деноноќие (2-3 јуни) на територијата на државата на 392 лица им се издадени решенија за изолација, а 150 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци.