Мицкоски само за белградска “Политика” го признава “Отворен Балкан”


Фото: Б. Грданоски

Од човек кој не знаеше што е ” Отворен Балкан” , лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски тврди дека еден таков процес ќе ни помогне да излеземе од овој вител трите државо заедно, без поголеми последици. Тој ова го вели во интервју за белградска “Политика“, одговарајќи на прашањето-дали е ова шанса за мир меѓу малите држави, како Македонија и Србија, кои заедно со Албанија припаѓаат на иницијативата „Отворен Балкан“?

Линк до целиот текст тука