Ligji i gjuhëve, Ivanov dorëzon 14 faqe dokument deri tek deputetët

Në seancën plenare të Kuvendit, të planifikuar më 29 janar, deputetët duhet përsëri të votojnë për ligjin për përdorimin e gjuhëve, pasi presidenti Gjorge Ivanov nuk e nënshkroi dekretin për këtë ligj.

Ivanov theksoi se me marrjen e këtij ligji është keqpërdorur flamuri i BE-së ,ku një shumicë e thjeshtë miratoi një ligj që ndryshon ligjet sistemore që, nga ana tjetër, ndryshohet nga dy e tretat e shumicës.

Në shpjegimin e shkruar në 14 faqe, të cilat iu dorëzuan deputetëve, të gjitha pjesët, artikujt dhe pikëpamjet e Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve, të cilat, sipas Ivanovit, shkelin Kushtetutën.

Projektligji për përdorimin e gjuhëve u miratua më 11 janar dhe përmban 25 nene. Në një letër nga Ivanovi, 19 nene të këtij ligji janë të shënuara si antikushtetuese. Nëse votohet për herë të dytë, pa ndryshime, presidenti nuk ka veto.