Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп


Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп почнува денеска во Драмскиот театар во Скопје во организација на Здружението на граѓани за промоција и развој на регионите „Свет на различни а еднакви“ од Скопје. Во рамки на програмата ќе има повеќе претстави, чија изведба денеска почнува во 11 часот. На фестивалот ќе учествуваат аматерски …

Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп Read More »

МТВ музичките награди ќе се доделуваат вечерва во Лондон


Настанот ќе се одржи вечерва во британскиот главен град за прв пат по повеќе од 20 години. Британската пејачка Рита Ора ќе ја води церемонијата во Вембли Арената. Тејлор Свифт се очекува да биде голем победник на ноќта. Американската поп-сензација беше номинирана во шест категории само два дена по објавувањето на шестиот албум “Репутација”. Сé …

МТВ музичките награди ќе се доделуваат вечерва во Лондон Read More »

Детска ликовна работилница во Кумановскиот музеј


НУ Музеј Куманово денеска организира „Детска ликовна работилница“, во рамки на проектот „Сподели богатство“ поддржан од Министерството за култура. На работилницата учествуваат деца на возраст од 7 до 11 години од основните училишта во Куманово. – Проектот има за цел да ги запознае децата уште од најрана возраст со музејската дејност, значењето на музејските предмети …

Детска ликовна работилница во Кумановскиот музеј Read More »

Снимена првата сезона од серијата „Македонија“ и објавен промотивен спот


Снимена е првата сезона од играната серија „Македонија“ која ги промовира темелните човекови вредности и објавен е промотивен спот, соопшти денеска Друштвото за филмска и видео продукција Јадран филм. – Објавувањето на спотот е првиот чекор што го правиме во презентација на играната серија „Македонија“ пред јавноста и во транспарентен процес ќе ги надминеме сите …

Снимена првата сезона од серијата „Македонија“ и објавен промотивен спот Read More »

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ од архитект Живко Поповски


Книгата „На Скопје, со љубов! – Архитектонската мисла на Живко Поповски“ утревечер ќе биде промовирана во Музејот на Град Скопје. Книгата е приредена од Анета Христова – Поповска и Мери Батакоја, а во издание на Приватен принт Скопје. За книгата, а и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик Влада Урошевиќ, проф. архитект Мартин …

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ од архитект Живко Поповски Read More »