Изложба на уметнички слики од академик Владо Камбовски во куќата „Уранија“ во Охрид


Во куќата „Уранија“ во Охрид вечер ќе биде отворна изложба на уметнички слики од академик Владо Камбовски насловена „VITA“.
 
Изложбата ќе биде отворена до 24 јули 2022 година, а е дел од настаните во организација на Македонската академија на науките и уметностите во Научниот и уметничкиот центар „Уранија“.