(Фото) Скопјани не му одолеаја на убавото и сончево време

Фото: Б. Грданоски

Додека некои денешниот ден го искористија да ги пополнат домашните залихи во супермаркетите, други излегоа на прошетка во Градскиот парк.

Фото: Б. Грданоски

Поради мерките за спречување на ширењето на корона вирусот, познатата скопска шема е на 14-дневна пауза. Кафеаните беа полупразни, растојанието меѓу масите е зголемено, па отсуствуваа карактеристичните метежи.

Фото: Б. Грданоски

За среќа, времето беше топло, па Градскиот парк се покажа како добра (и посигурна) алтернатива.

Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски

Сепак, и таму видлива беше претпазливоста кај оние што шетаа – луѓето се движеа или седеа во помали групи и внимаваа на растојанието. Тоа особено беше забележливо кога купуваа кафе или пијалаци.

Фото: Б. Грданоски

(Фото: Борис Грданоски)