Емилија Тодорова добитник на наградата „Стојан Христов“ за најдобра книга поезија од иселеник


 

Авторката Емилија Тодорова од Сиднеј, Австралија, е годинашниот добитник на наградата „Стојан Христов“ за најдобра книга поезија од иселеник која ја доделува Агенцијата за иселеништво.

Наградата е согласно одлуката од жири комисијата на Струшките вечери на поезијата и ѝ е доделена за збирката песни „Гравитација“.

– Од име на директорот Слободан Близнаковски и од име на сите вработени ѝ ја честитаме наградата на авторката и ѝ посакуваме успех во понатамошното творење, се вели во соопштението од Агенцијата за иселеништво.