Драмски прими десет нови актери од 80 кандидати


Dramski teatar 1 bg
Фото: Б. Грданоски

Десет актери се примени во ансамблот на Драмски театар, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа.

На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери, a жири-комисијата ги избра: Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав Давидовски и Сара Климоска.

Аудицијата се одржала на 22 и на 23 јануари годинава, беше објавено на веб-страницата на Драмски.