Дојава за бомба во Авенија мол во Загреб


Загреб –  Во тек е евакуација на трговскиот центар „Авенија мол“ во Загреб поради дојава за бомба.

Полицијата добила повик во 13 часот и 45 минути. Центарот е евакуиран. Постапката е во тек.

Ова е втора дојава за бомба за еден месец во Загреб, потсетува Индекс.хр.

Пред еден месец беше објавено дека бомбата е поставена во центарот Арена. Подоцна беше утврдено дека дојавата била лажна.