Делови од Скопје, утре и другиден, без струја

ЕВН информира дека заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:   

на ден 23.11.2020 година ( понеделник),

 • од 08:30 до 15:00 часот,  повремени прекини ќе имаат корисниците од дел од ул. Козара.  ( Општина Центар )
 • од 09:00 до 11:00 часот и од 12:00 до 14:00 часот, без  електрична енергија ќе бидат корисниците од дел од ул. Лука Геров.  ( Општина Ѓорче Петров )
 • од 09:00 до 13:00 часот,  дел од с. Зелениково во близина на општината. ( Општина Зелениково )
 • од 09:00 до 15:00 часот делови од улиците: Индира Ганди и  Пелагонија. ( Општина Шуто Оризари )

 ————————————————————————————————————————–

             на ден 24.11.2020 година ( вторник ),        

 • од 08:30 до 12:00 часот,  дел од Волково, поточно објектите во околина на  фирмите: Гранит и Водостопанство – Вардар.  ( Општина Ѓорче Петров )
 • од 09:00 до 10:00 часот, ул. Исаија Маџоски згради со бр: 29, 32, 34, 36 и 38 како и  Детска градинка  – Росица.  ( Општина Ѓорче Петров )
 • од 09:00 до 12:00 часот, ул. Борка Талески бр. 26.  ( Општина Центар )
 • од 09:00 до 15:00 часот, дел од корисниците од ул. Митрополит Теодосиј Гологанов,  ( во близина на објектите со  броеви  72 и 74 ) и делови  од улиците: Њуделхиска, Анкарска и Атинска.  ( Општина Карпош )
 • од 10:30 до 11:30 часот, дел од ул. Веле Марков.  ( Општина Ѓорче Петров )
 • од 12:00 до 13:00 часот, ул. Стево Филиповиќ зграда 2 и  зграда 4.  ( Општина Ѓорче Петров )
 • од 13:30 до 14:30 часот, делови од улиците: Мраморец и Белишка.  ( Општина Ѓорче Петров )