Центар, Аеродром и Карпош со повеќе од 300 активно заболени од Ковид-19

Фото: Б. Грданоски

По денешните нови 383 регистрирани заболени од Ковид-19, три скопски општини имаат повеќе од 300 активни случаи.

Имено, Центар има 316, Аеродром 311, а Карпош 301 активно заболен од Ковид-19.

Според денешната статистика, активни случаи во скопските општини се во:

Центар – 316

Аеродром – 311

Карпош – 301

Кисела Вода – 208

Гази Баба – 168

Ѓорче Петров – 149

Чаир – 92,

Бутел – 67

Илинден – 31

Сарај – 16

Шуто Оризари – 15

Сопиште – 9

Петровец – 7

Чучер Сандево – 6

Арачиново – 4

Студеничани – 3

Зелениково – 3

странци – 14

нераспределени – 23.

Од Центарот за јавно здравје посочуваат дека по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје