Цела Барселона ишарана со рускиот знак „Z“ (Видео)


 

Туристи или  луѓе што привремено или постојано живеат во градот, но барселона, Шпанија, осамна речиси цела ишарана со знакот на руската инвазија на Украина – „Z“. Го има насекаде: по улиците, на скалите, на продавниците, па дури и на ѕидовите на катедралите. 

Ова е руски отпор со графити против западната поддршка на Украина во пари и оружје.https://twitter.com/i/status/1571599510799020032