Астрономски календар


Денеска е среда, 29 јуни 2022 година, 175-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 190 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 4 часот и 50 минути, а ќе зајде во 20 часот и 58 минути.