Астрономски календар


Денеска е среда, 22 март 2023 година,  81-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 284 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 34 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути.

Денов трае 12 часа и 13 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 6 часот и 6 минути, а ќе зајде во 18 часот и 49 минути.