Астрономски календар


Денеска е недела, 4 декември 2022 година, 338-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 27 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 45 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа 17 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 2 часот и 45 минути.