Аеродром со повеќе од 500 заразени

Фото: Б. Грданоски

 

По денешните нови 594 новозаразени со Ковид-19 во земјава, од кои 303 се во Скопје, се зголемија и активните случаи по скопските општини.

Аеродром предводи со 505 случаи, а следуваат Центар со 433 и Карпош со 417.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 109

• Гази Баба – 256

• Аеродром – 505

• Карпош – 417

• Центар – 433

• Кисела Вода – 296

• Ѓорче Петров – 198

• Бутел – 97

• Шуто Оризари – 14

• Студеничани – 3

• Сарај – 16

• Арачиново – 7

• Илинден – 35

• Сопиште – 17

• Чучер Сандево – 8

• Петровец –13

• Зелениково – 7

• Странец – 11

• Нераспределен- 73

Надлежните препорачуваат да се почитуваат мерките за заштита на населението од коронавирусот.