Убиен уште еден Албанец од Македонија во Сирија

Во Сирија е убиен уште еден Албанец од Македонија, објавија медиуми на албански јазик во Македонија. Според информациите, станува збор за скопјанецот со презиме Адеми, познат член на боксерскиот клуб ,,Шкупи“.

Весникот ,,Бота сот“ во денешното издание наведува дека до сега во Сирија и Ирак се убиени 40 Албанци од Косово, Албанија и Македонија. Истиот извор  информира дека во Сирија и Ирак се убиени 10 Албанци од Македонија 21 Албанец од Косово, додека од Албанија 8. Едно лице е од Прешево, Јужна Србија.

Инаку, странските медиуми јавуваат дека најголемиот број Албанци, како и други националности од Балканот, таму војуваат на страната на Исламска држава.