Турски приватен авион се урна во Иран


Турски авион денеска се урна во југозападниот дел на Иран, јави иранската државна телевизија.

Како што е наведено, авионот летал од Шардж во Обединетите Арапски Емирати до Истанбул.

Иранската агенција Тасним јави дека станува збор за приватен авион.