Трамп: Звучи како Русите да се виновни за труењето на агентот

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека „звучи“ како Русија да е одговорна за труењето на поранешниот шпион Сергеј Скрипал и неговата ќерка во Британија додавајќи дека за тоа ќе разговара со британската премиерка Тереза Меј.

– Звучи како да веруваат оти Русија е одговорна и секако тие наводи ќе ги сфатам како факт. САД ќе ја осудат Русија доколку тоа се поклопи со британските наоди, изјави Трамп пред да отпатува во Калифорнија.

Според досегашни сознанија на Британија, Скрипал и неговата ќерка биле отруени на 4 март со воен нервен агенс произведен во Русија.